fadilah's FotoPage

By: dila azuraizi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 18-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
cuti-cuti Malaysia.... jom jalan-jalan.

 
 
 
View all 6 photos...
aduh... lama betul hamba bercuti dari fp nie. dah terlalu rindu pada kawan2 sekalian. masih belum berkesempatan untuk melawat fp kawan2 semua. akan ku usahakan agar dapat menjenguk fp kalian semua. sepanjang bercuti di JOHOR tak banyak gambar yang ku ambil. ni antara gambar semasa majlis pertunangan adik lelaki ku yang diadakan pada 08/12/2007 di kampung Parit Dato Pontian. tak dapat ambil banyak gambar sbb anaknda tak boleh berenggang dengan ibunya. maklum ler jarang balik kampung, jadi tak rapat dengan sepupu-sepupu kat sana.





Monday, 17-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Steam Chocolate Muffin [Muffin Coklat Kukus]

hitam itu menawan....
 
Anak bujang boleh nak makan kek, musim hujan nie mungkin perut dia lapar jer. puas fikir nak buat kek apa, padahal mood mmg takder nk membaking. last-last jumpa resipi kak hanieliza, resipi sungguh mudah dan bahan-bahan pun senang jer. harap kak liza tak marah dila letakkan resipi akak kat fp nie sebagai rujukan di masa depan. so kepada sesiapa yang tak mencuba la mmg rugi dan tak sia-sia mencubanya.( psstt... kak liza dila tolong promote pulak)

***hitam-hitam si tampok manggis..... sungguh pun hitam ku pandang manis.... ***


Quote:
MUFFIN COKLAT KUKUS

Bahan A
2 1/2 cawan tepung superfine
1/2 cawan serbuk koko
2 cawan gula perang
2 s/k soda bikarbonat
1/2 s/k garam

Bahan B
1 cawan susu cair
1 cawan minyak
1 cawan air panas
1 s/k esen vanilla

Cara.
1. Panaskan kukusan dan lapikkan acuan muffin dengan paper-cup
1. Ayakkan tepung, serbuk koko dan soda bikarbonate.
2. Gaulkan semua bahan A supaya sebati.
3. Masukkan bahan B dan gaulkan rata subaya sebati.
4. Masukkan adunan dalam paper-cup dan kukuskan selama 25 minit dengan api yg sederhana.
5. Angkat dan hidangkan.


Monday, 10-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Jom jalan-jalan....Tanjung Mas

 
 
 
dikesempatan semasa masih kat kampung dapat la jugak berjalan2 dengan family. seronok sangat , lepak2 tepi laut sambil layan anak-anak kat playground dengan bermacam-macam ragam manusia. Rindu sangat detik-detik macam nie, entah bila dapat macam nie lagi.


Sunday, 7-Oct-2007 05:57 Email | Share | | Bookmark

 
Quote:
jom kita sembang :-

MamaFaMi ~ ala..lesen terbang jer mama . bukan apa, senang nk jadi driver tuk ibunya nanti.
kak ida ~ punya lah tension, bila tanya dia anak siapa. tau tak dia boleh jawab apa. anak ultraman tiga. nk marah ada, nk ketawa pun ada.
mama afif ziqry ~ nk tumpang ker, tak der tmpt tuk duduk ler. tengok ibunya pun kena berdiri jer kat sebelah.
MaDiHa ~ kebetulan sungguh nama anak kita serupa. anak dila ni pun apa kurangnya, dah puas pujuk tak nak turun-turun.


Sunday, 7-Oct-2007 04:21 Email | Share | | Bookmark

sudah agak lama tak update fp ...akhirnya dila kena tag dengan zura .... aduh la. tak reti nk menjawab nie.. mcm nie boIeh ker.



Quote:
Instructions :
**Start Copy**
Tag Mode: 5 bloggers
1st - You leave their blogs and post link and add to the list below.
2nd - Let the bloggers you want to tag know they been tagged by commenting in their blogs or etc.
Tagged by – zura

5 things found in my bag
~ surah yassin yang kecil
~ Handset
~ Purse
~ lipstik, maskara, krim pelembap dan bedak compact silky white.
~ sikat
~ kunci kereta spare ( sbb tak ada lesen ) dapat kunci spare je la

5 things found in my purse
~ kad pengenalan
~ duit
~ kad member Leno, Avon
~ Gambar my hubby

5 favorite things in my room
~ meja solek ( penuh aksesori bersolek )
~ yang paling penting katil ( tapi tak penah tido atas katil pun takut bujang kecik jatuh )
~ Al-Quran

5 things I’ve always wanted to do
~ Teringin nk kerja kat Johor (kampungku) boleh dok dekat dgn family.
~ Nak ada rumah sendiri ( sekarang ni menyewa jer )
~ Nak ambil lesen memandu ( bawak dah pandai tak der lesen lagi, serik kena tipu dengan sekolah memandu..huhuhu...) senang sangat percaya kat orang .. sbb tu mudah kena tipu.
~ Kuruskan badan skit...sama mcm impian zura (tapi sampai sekarang masih belum berjaya)

5 things I’m currently into
~ Ronda2 setiap fp member-member kalau berkenan kita cilok...( jangan mare haaa..)
~ tengah marah kat org yang hilangkan gelang tangan emas ( dah la tak inform brg hilang ... dh dekat 4 bulan tak ganti lagi ) mana weiii... dh nk raya nie.
~ menghitung hari nk balik sambut raya kat kampung seronoknya. rindu kat "Mak".
~ tengah layan lagu raya, tiba2 jadi sayu teringat kat org yang dah tiada ( Abah & makcik), semoga rohnya ditempat kan di dlam golongan org2 yang beriman... Amin.
~ complete kan brg order dari kampung suh beli kain tudung, seluar jeans... dan keropok.

tak tau nak tag siapa... tak ramai kenalan kat fp nie.
1. kak ida - http://merpati66.fotopages.com
2. ermalina - http://ermalina.fotopages.com[quote]


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net