fadilah's FotoPage

By: dila azuraizi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Monday, 1-Sep-2008 09:58 Email | Share | | Bookmark
NO TITLE

Quote:
Assalamualaikum .......

terima kasih kepada pengunjung2 fp dila dan juga buat semua teman2 cyber yang kukenali sekelian. fp dila terpaksa "direhatkan" seketika diatas sebab2 yang tidak dapat dielakkan. InsyaAllah ada kesempatan yang lain akan dila sambung semula fp ini.


Sunday, 31-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark



Salam Ramadhan buat semua kengkawan yang sudi singgah fp dila, dikesempatan ini dila ingin memohon kemaafan zahir dan batin seandainya segala pertuturan, teguran dan nasihat dila selama ini sedikit sebanyak telah menguris hati dan perasaan kengkawan.
sama-sama lah kita bermaafan seandainya ada kesilapan yang kita buat.


Sunday, 31-Aug-2008 06:18 Email | Share | | Bookmark
MERDEKA..MERDEKA..MERDEKA...



selamat menyambut kemerdekaan yang ke-51 tahun kepada semua rakyat malaysia.


Saturday, 30-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Udang supreme..

walaupun sendiri tak boleh nk makan udang beso2 nie, tapi disebabkan cik hb minat makannya terpaksa jgk la masakkan. kesian kan, disebabkan kita tak boleh makan org lain pun tak dapat makan. bukan apa, tak boleh makan sebab ada alahan, tak tau kenapa, bila makan udang yang beso2 ni jadi gatal2 satu badan. tapi kali nie belasah je makan jgk, sbb sedap kan. hehehe...gatal tu belakang kira la.
dapat resipi udang supreme dari MyR.. resipi dari kak ana.
sedap.. hari pertama buat guna udang, hari kedua cik hb request lagi mintak buat mcm nie.
tapi disebabkan udang dah tak der stok bantai dgn sotong, tapi hasilnya pun still sedap jgk.

dila letak resipinya kat sini ya kak ana, untuk dikongsikan dengan yang lain2...
resipi yang sungguh simple dan sedap.



Quote:
Bahan-bahan ( satu family )

* 1/2 kg udang - dibuang kulit dan tinggalkan kulit ekor shj dan di buang urat belakang udang
* 3 batang lada merah - di cincang
* 3 batang lada hijau - di cincang
* 1 biji bawang besar - di cincang
* 1 inci halia - di cincang
* 4 sudu makan sos tiram
* 2 sudu besar kicap manis
* 2 sudu besar kicap cair
* garam secukup rasa
* minyak untuk menumis

Cara-cara

1. panaskan minyak dan goreng udang yg telah dibersihkan terlebih dahulu selama 5 minit setelah itu angkat dan toskan
2. tumis bahan2 cincang seperti lada hijau, merah bawang besar halia sehingga garing
3. masukkan sos tiram, kicap manis dan kicap cair kacau sebentar dan masukkan udang yg telah digoreng tadi dan kacau rata
4. perasakan dengan garam secukup rasa dan sedia untuk di hidang


Saturday, 30-Aug-2008 04:28 Email | Share | | Bookmark
busy...



dlm minggu nie byk hari tak sempat nk online, sambil2 singgah kat blog atau fp kawan2..
apatah lagi nk update fp sendiri. tuan rumah betul2 busy... sesekali je dapat online, itu pun sekejap2 jer.
dapat award ni dah lama dari blog azie dan emily
terima kasih azie dan amy..semoga persahabatan kita dialam cyber nie berkekalan hendaknya... InsyaAllah...

kalau ada lagi jangan lupa kirim2 kat teman ya...hehehehe



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net